Beef Fillet vs Sirloin

Comparison of nutrients in beef fillet vs sirloin. Calories, protein, fats, carbonhydrates, vitamins, minerals in beef fillet vs sirloin.

Beef fillet versus sirloin per 100g. serving size:

Component
Beef fillet
Beef sirloin
Energy  
136 kcal
123 kcal
Energy  
569 kJ
515 kJ
Water  
71.94 g
72.75 g
Ash  
1.06 g
1.14 g
Protein  
19.88 g
19.21 g
Nitrogen  
3.18 g
3.07 g
Fat, total  
6.27 g
5.13 g
Carbohydrate  
0.00 g
0.00 g
Salt  
124 mg
117 mg
Iron, Fe  
1.81 mg
1.47 mg
Phosphorus, P  
145 mg
140 mg
Calcium, Ca  
6 mg
6 mg
Magnesium, Mg  
21 mg
21 mg
Potassium, K  
339 mg
357 mg
Sodium, Na  
50 mg
47 mg
Zinc, Zn  
2.90 mg
2.73 mg
Selenium, Se  
10.7 µg
9.8 µg
Thiamin  
0.070 mg
0.084 mg
Riboflavin  
0.199 mg
0.187 mg
Niacin equivalents, total  
10.438 NE
11.190 NE
Niacin, preformed  
6.099 mg
6.321 mg
Vitamin B-6, total  
0.336 mg
0.356 mg
Vitamin B-12  
1.62 µg
1.93 µg
Vitamin A  
7 RE
7 RE
Retinol (preformed vitamin A)  
7 µg
7 µg
Vitamin D, IU  
5 IU
6 IU
Vitamin D-3 (cholecalciferol)  
0.1 µg
0.2 µg
Vitamin K-2  
13.0 µg
8.6 µg
Fatty acids, total saturated  
3.242 g
2.540 g
Fatty acids, total monounsaturated  
2.499 g
1.846 g
Fatty acids, total polyunsaturated  
0.093 g
0.104 g
Fatty acid 4:0 (butyric acid)  
0.000 g
0.000 g
Fatty acid 6:0 (caproic acid)  
0.000 g
0.000 g
Fatty acid 8:0 (caprylic acid)  
0.000 g
0.002 g
Fatty acid 10:0 (capric acid)  
0.002 g
0.004 g
Fatty acid 12:0 (lauric acid)  
0.004 g
0.005 g
Fatty acid 14:0 (myristic acid)  
0.190 g
0.145 g
Fatty acid 15:0 (pentadecylic acid)  
0.026 g
0.017 g
Fatty acid 16:0 (palmitic acid)  
1.771 g
1.416 g
Fatty acid 17:0 (margaric acid)  
0.083 g
0.040 g
Fatty acid 18:0 (stearic acid)  
1.153 g
0.890 g
Fatty acid 20:0 (arachidic acid)  
0.010 g
0.007 g
Fatty acid 22:0 (behenic acid)  
0.002 g
0.005 g
Fatty acid 24:0 (lignoceric acid)  
0.000 g
0.008 g
Fatty acid 14:1 n-5 cis (myristoleic acid)  
0.038 g
0.029 g
Fatty acid 16:1 n-7 cis (palmitoleic acid)  
0.199 g
0.133 g
Fatty acid 18:1 n-9 cis (oleic acid)  
2.249 g
1.664 g
Fatty acid 18:1 n-9 trans (elaidic acid)  
0.000 g
0.005 g
Fatty acid 20:1 n-9 cis  
0.013 g
0.015 g
Fatty acid 22:1 n-9 cis (erucic acid)  
0.000 g
0.000 g
Fatty acid 24:1 n-9 cis  
0.000 g
0.000 g
Fatty acid 18:2 n-6 cis,cis  
0.072 g
0.096 g
Fatty acid 18:3 n-3 all-cis  
0.021 g
0.008 g
Fatty acid 18:3 n-6 all-cis  
0.000 g
0.000 g
Fatty acid 20:4 n-6 cis  
0.000 g
0.000 g
Fatty acid 20:5 n-3 all-cis  
0.000 g
0.000 g
Fatty acid 22:6 n-3 all-cis  
0.000 g
0.000 g
Cholesterol  
67 mg
65 mg
Tryptophan  
260 mg
292 mg
Threonine  
1136 mg
956 mg
Isoleucine  
716 mg
735 mg
Leucine  
1403 mg
1417 mg
Lysine  
2115 mg
2222 mg
Methionine  
461 mg
447 mg
Cystine  
314 mg
313 mg
Phenylalanine  
717 mg
758 mg
Tyrosine  
664 mg
685 mg
Valine  
751 mg
786 mg
Arginine  
807 mg
805 mg
Histidine  
1108 mg
781 mg
Alanine  
1181 mg
1201 mg
Aspartic acid  
1617 mg
1615 mg
Glutamic acid  
2823 mg
2792 mg
Glycine  
1005 mg
1008 mg
Proline  
1036 mg
1007 mg
Serine  
1030 mg
1003 mg
 Source: Republic of Turkey Ministry of Food, Agriculture and Livestock