Calories In Roasted Almonds

Calories and nutrition facts of roasted almonds

Calories
600

Roasted almonds per 100g. serving size:



Component
Unit
Value
Calorie 
kcal
600 
Energy  
kJ
2509 
Water  
g
3.79 
Ash  
g
3.06 
Protein  
g
20.57 
Nitrogen  
g
3.97 
Fat, total  
g
50.22 
Carbohydrate  
g
10.36 
Fiber, total dietary  
g
12.00 
Fiber, water-soluble  
g
1.02 
Fiber, water-insoluble  
g
10.98 
Saccharose  
g
1.76 
Glucose  
g
0.45 
Fructose  
g
0.49 
Lactose  
g
0.00 
Maltose  
g
0.00 
Salt  
mg
10 
Iron, Fe  
mg
5.26 
Phosphorus, P  
mg
645 
Calcium, Ca  
mg
247 
Magnesium, Mg  
mg
303 
Potassium, K  
mg
794 
Sodium, Na  
mg
Zinc, Zn  
mg
3.74 
Selenium, Se  
µg
6.2 
Thiamin  
mg
0.204 
Riboflavin  
mg
0.804 
Niacin equivalents, total  
NE
8.872 
Niacin, preformed  
mg
3.533 
Vitamin B-6, total  
mg
0.141 
Vitamin E  
α-TE
24.79 
Vitamin E, IU  
IU
36.94 
Alpha-tocopherol  
mg
24.79 
Fatty acids, total saturated  
g
1.910 
Fatty acids, total monounsaturated  
g
16.627 
Fatty acids, total polyunsaturated  
g
5.493 
Fatty acid 4:0 (butyric acid)  
g
0.000 
Fatty acid 6:0 (caproic acid)  
g
0.000 
Fatty acid 8:0 (caprylic acid)  
g
0.000 
Fatty acid 10:0 (capric acid)  
g
0.000 
Fatty acid 12:0 (lauric acid)  
g
0.000 
Fatty acid 14:0 (myristic acid)  
g
0.000 
Fatty acid 15:0 (pentadecylic acid)  
g
0.000 
Fatty acid 16:0 (palmitic acid)  
g
3.138 
Fatty acid 17:0 (margaric acid)  
g
0.021 
Fatty acid 18:0 (stearic acid)  
g
0.632 
Fatty acid 20:0 (arachidic acid)  
g
0.029 
Fatty acid 22:0 (behenic acid)  
g
0.000 
Fatty acid 24:0 (lignoceric acid)  
g
0.000 
Fatty acid 14:1  (myristoleic acid)  
g
0.000 
Fatty acid 16:1  (palmitoleic acid)  
g
0.210 
Fatty acid 18:1 n-9 cis (oleic acid)  
g
33.014 
Fatty acid 18:1 n-9 trans (elaidic acid)  
g
0.000 
Fatty acid 20:1 n-9 cis  
g
0.031 
Fatty acid 22:1 n-9 cis (erucic acid)  
g
0.000 
Fatty acid 24:1 n-9 cis  
g
0.000 
Fatty acid 18:2 n-6 cis,cis  
g
10.986 
Fatty acid 18:3 n-3 all-cis  
g
0.000 
Fatty acid 18:3 n-6 all-cis  
g
0.000 
Fatty acid 20:4 n-6 cis  
g
0.000 
Fatty acid 20:5 n-3 all-cis  
g
0.000 
Fatty acid 22:6 n-3 all-cis  
g
0.000 
Tryptophan  
mg
320 
Threonine  
mg
501 
Isoleucine  
mg
707 
Leucine  
mg
1316 
Lysine  
mg
848 
Methionine  
mg
248 
Cystine  
mg
190 
Phenylalanine  
mg
1039 
Tyrosine  
mg
556 
Valine  
mg
677 
Arginine  
mg
776 
Histidine  
mg
616 
Alanine  
mg
722 
Aspartic acid  
mg
1912 
Glutamic acid  
mg
5015 
Glycine  
mg
1397 
Proline  
mg
1017 
Serine  
mg
863 
Source: Republic of Turkey Ministry of Food, Agriculture and Livestock