Orange vs Lemon Nutritional Comparison

Comparison of nutrients in orange and lemon

Raw orange vs raw lemon per 100g. serving size

Component
Orange
Lemon
Calorie
49 kcal
42 kcal
Energy  
204 kJ
176 kJ
Water  
86.83 g
88.90 g
Ash  
0.38 g
0.39 g
Protein  
0.32 g
1.13 g
Nitrogen  
0.05 g
0.18 g
Fat, total  
0.24 g
0.39 g
Carbohydrate  
10.49 g
7.82 g
Fiber, total dietary  
1.74 g
1.39 g
Fiber, water-soluble  
0.38 g
0.42 g
Fiber, water-insoluble  
1.35 g
0.97 g
Saccharose  
2.08 g
0.50 g
Glucose  
2.00 g
1.05 g
Fructose  
2.15 g
1.04 g
Lactose  
0.00 g
0.00 g
Maltose  
0.00 g
0.00 g
Salt  
11 mg
7 mg
Iron, Fe  
0.34 mg
0.28 mg
Phosphorus, P  
31 mg
12 mg
Calcium, Ca  
54 mg
38 mg
Magnesium, Mg  
17 mg
11 mg
Potassium, K  
200 mg
133 mg
Sodium, Na  
4 mg
3 mg
Zinc, Zn  
0.12 mg
0.15 mg
Vitamin C  
45.3 mg
24.3 mg
Thiamin  
0.040 mg
0.033 mg
Riboflavin  
0.032 mg
0.027 mg
Niacin, preformed  
0.281 mg
0.333 mg
Vitamin B-6, total  
0.099 mg
0.052 mg
Folate, food  

14 µg
Vitamin A  
4 RE
4 RE
Beta-carotene  
48 µg
43 µg
Lycopene  
0 µg
0 µg
Lutein  
14 µg
10 µg
Fatty acids, total saturated  
0.000 g
0.000 g
Fatty acids, total monounsaturated  
0.000 g
0.000 g
Fatty acids, total polyunsaturated  
0.000 g
0.000 g
Source: Republic of Turkey Ministry of Food, Agriculture and Livestock